Despre noi

Aici veţi găsi povestioare, comentarii şi note de degustare cât se poate de neprofesionale. Uneori, amuzante, alteori, utile. Vom vorbi cu precadere despre două soiuri: Fetească Neagră şi Merlot.

Şi doar despre vinurile din aceste soiuri produse în România. Fetească Neagră pentru că suntem fani ai acestui soi românesc. Merlot pentru că este un soi apreciat în România şi pentru care există un interes semnificativ (şi) din partea producătorilor.

Cum suntem amatori profesionişti şi nu vrem decât să scriem într-un stil nepretenţios despre vinurile pe care le bem, nu vom folosi scala Parker ci vom căuta să identificăm un raport între calitate şi preţ, după o idee preluată de pe http://goodwineunder20.blogspot.com/. Chiar şi aşa va fi dificil deoarece clasificarea pune mare preţ pe tipicitatea vinului şi reflectarea acesteia în preţ.

Nu ne vom limita (credem noi) doar la a posta despre vinuri ci vom încerca şi să scriem despre zone viticole precum şi despre producători. In acelaşi stil lejer care doreşte să combine informaţia brută cu experienţele personale.

Dar ajunge cu primul post. E cel mai greu de scris. Probabil şi de citit

Disclaimer: Autorul acestor cronici nu este degustător autorizat, nu lucrează în domeniu şi nu comercializează produsele descrise sau comentate. Opiniile cu privire la produse se referă exclusiv la exemplarul evaluat şi nu la întreaga gamă de produse sau servicii oferite de producător.

UPDATE
Ca să nu lungesc prea mult postarea o să vă spun pe scurt că răbdarea pe care mi-o dorea Alibuș într-un comentariu vechi a ajuns la capăt. Mai exact, nu mai rezist doar să citesc posturi despre Băbească, Șarbă, Negru, Novac, Fetească Albă, Cadârcă și alte soiuri românești. O să fiu corect și direct: vreau să le cunosc și să scriu despre ele.
Așa că de săptămâna viitoare voi scrie ( și bea :)) despre toate soiurile românești, albe sau roșii. Uneori, voi scrie și despre soiuri internaționale produse de Crame românești.
Vor fi deci două criterii: primul ca importanță e ca soiul să fie românesc, al doilea ( pentru soiurile internaționale) e ca producătorul să fie o Cramă românească.
Să vedem ce va ieși!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s