Fetească Neagră, Crama Ceptura

Fetească Neagră, Crama Ceptura
Roşu demisec, 12.5%
Gama Drumul Vinului, Tradiţii seculare
13 lei, Mega Image

Drumul Vinului este un proiect naţional, lansat în mai multe rânduri, în mai multe zone ale ţării, de mai mulţi politicieni. Deja mă gândesc că mai bine se numea Drumurile Vinului, Drumeagurile sau Cărările Vinului. Probabil că vechiul traseu roman din care se inspiră era mai coerent.

Versiunea modernă şi oficială a Drumului din zona Dealu Mare străbate podgorii cunoscute ale judeţului şi include popasuri la conace, curti domnesti si manastiri şi trece prin localităţile: Filipeşti de Târg, Băicoi, Boldeşti, Bucov, Pleaşa, Valea Călugărească, Iordăcheanu, Urlaţi, Ceptura, Fântânele, Tohani şi Gura Vadului, fiind introduse în acest circuit şi cramele de la Urlati şi Azuga.– sursa www. top business.ro

Mă gândesc că fiind din gama Drumul Vinului, această Fetească de la Crama Ceptura este îmbuteliată cu acest prilej. Nu am înţeles ce vrea să zică sintagma tradiţii seculare menţionată pe sticlă dar nu insist. Nu am detectat nici anul recoltei. După atâta drum nu mai contează.

Vinul are o culoare cărămizie, de intensitate medie. Nasul timid de prune nu dezvăluie prea multe.Gustul de gem de prune, mirodenii şi ierburi. Destul de corpolent şi catifelat. Final foarte lung şi piperat. Nu e un vin de ţinut minte (poate cu excepţia finalului atât de condimentat) şi pentru că sunt şi urme de cacao şi ciocolată chiar mă întreb dacă e o Fetească Neagră. Să zicem ca e un vin bun pentru preţul plătit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s