Merlot Menestrel, Rotenberg, 2007

Cramele Rotenberg mi-au creat de la bun început impresia unei firme serioase, care ştie bine să se poziţioneze pe piaţă şi care foloseşte o strategie de marketing agresivă-combinând apariţiile editoriale cu o calibrare pe un anumit segment de consumator.

Site-ul oferă multe micro informaţii despre vinurile produse aici, modul în care este organizată crama şi despre concursurile şi promoţiile care sunt în desfăşurare. Dl. Mihail Rotenberg este o prezenţă activă şi agreabilă pe blogurile de vin şi vinurile sale sunt în mare parte foarte apreciate. Existau deci toate premisele pentru a bea un vin de calitate.

Menestrelul de la Rotenberg face parte din gama pentru retail şi este sec, nefiltrat, baricat 12 luni în baricuri din gorun românesc. A stat la fermentat 4 săptămâni în rotou mecanic şi are o concentraţie a alcoolului de 12.9%.
Origine: plaiul Jugaurus 70%, plaiul Valea Oancei 20%, plaiul Guta 10%
Aproximativ 33 de lei, Real

Nas puternic, expansiv, de vişine amare. Atacul plin de visine, visine amare şi stejar. Dupa 15 minute, vişina lasă loc unor nuanţe plăcute de cacao şi ciocolată. Am detectat şi un pic de afumătură şi note ierboase. Post gustul lung de vişină şi stejar încheie periplul pe plaiurile Rotenberg. Nu e rău,mai ales dacă ne gândim la vârsta Cramei, dar ceva lipseşte din această combinaţie între vişină şi stejar. Cred că nu are destul corp care să lege ideal vişina, aciditatea bună şi stejarul, principalele elemente structurale ale Menestrelului.
Un Merlot fără îndoială bun, dar care, luând în considerare notele de degustare ale altor bloggeri, a suferit o pierdere a corpolenţei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s