Merlot Sarica Niculiţel 2009

Merlot Sarica Niculiţel 2009
Viticola Sarica Niculiţel
Sec, DOC-CMD, 12.5%
Aproximativ 10 lei, Real

Am cumpărat acest vin din mai multe motive. Nu stiu care le este ordinea sau ponderea. Şi nici nu contează. Primul e că am fost la Măcin acum ceva timp şi vinul de Niculiţel era omniprezent. Tandemul singular pe piaţa vinurilor făcut de acţionariatul româno-belarus care controlează societatea Alcovin a fost alt motiv destul de serios. Apoi eticheta curată şi nepretenţioasă aleasă de producător pentru acest Merlot.

Vinul etalează o culoare rubinie frumoasă care îmi dă speranţe. Nasul este plin de cireşe şi vişine. Gustul nu dezamăgeşte, din nou vişine şi cireşe amare din belşug, corpolenţă medie, aciditate bună. Post-gustul mediu şi condimentat lasă impresia unui vin care nu e complex dar care e bine făcut şi ţinut departe de baricarea excesivă. De fapt nici nu stiu dacă a fost baricat.
Nu o să întâlniţi vanilie, nici ciocolată dar cu siguranţă o să întălniţi un Merlot de calitate foarte bună, având în vedere preţul de doar 10 lei. Un best buy.

Advertisements

One response to “Merlot Sarica Niculiţel 2009

  1. Azi l-am luat si eu. Pe eticheta nu apare anul. Pe dop 2004 – Badila Reserva – Riberas del Danubiu. Pret 11,67 lei! OK la banii astia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s